Всички мъже са долни мръсници!! ––-…

Всички мъже са долни мръсници!!
––-
– Госпожице, какво ще правите тази вечер?
– Хмм, нека помисля… За колко часа става въпрос?
– Еми… Да кажем за седем..
– Вечерта ще ме свари в градския транспорт. Там ще стоя и ще гледам с неприязън останалите пътници. Не защото съм мизантроп, а защото ще съм изморена от работа, а те всички се блъскат и нито една гадина няма да отстъпи място. След това ще се довлача до вкъщи, ще поседя 10 минути и ще хукна в кухнята да правя вечеря. Вечерята ще си я изям мълчаливо, разсейвайки се с телевизия. А след това ще се концентрирам върху телевизора – ще превключвам между „Биг брадър“ о „Сървайвър“, . А там, между другото показват само тъпотии, но аз нямам какво да чета. А книжка трябва да си купя, но все не остава време. Затова ще гледам телевизия. След това ще реша, че ме мързи да мия чиниите и ще ги хвърля в мивката. Да се киснат, утре ще ги измия. Лъжа! Ще се излъжа сама. И утре няма да ги измия. Защото когато се събудя ще е късно, а и ще ме мързи. Така… След това ще си взема душ, ще си легна в леглото и дълго ще се въртя на едно място, мислейки колко е лошо да се живее сам, ще псувам мислено съседите, които шумят и ми пречат да спя. След това ще заспя. Това е принципно всичко, което ще правя тази вечер.
– Хаааа!! А аз тази вечер ще отида да вечерям на едно прилично място, където готвят добре. Там ме поканиха приятели. Те, между другото, ще платят, което е много приятно. Ще отидем в един клуб, където има удобни канапета, но вие сигурно сте чувли за него – той сега е най-популярния в града. Там ще седим на канапето, ще слушаме джаз и ще пием вино. След това, вероятно ще отидем да поиграем билярд. След това сигурно ще се разотидем по домовете. Вкъщи си взимам душ и лягам да спя.
– Сам?
– Защо пък сам? Аз живея с приятелката си. Обичам я безумно. Тя просто днес не може да дойде с нас.
– Да бе. Тя не може да дойде и вие каните мен? И казвате, че я обичате?!
– Вие нещо бъркате. Никога не съм ви канил.
– Как.. а ресторанта, музиката, билярда?
– Аз отивам там. Аз! Вие какво общо имате? Вие си отивате вкъщи. Да гледате телевизия. Ние просто си разказвахме един на друг плановете за вечерта. Просто си поговорихме. Не е ли забавно?
– Какъв сте мръсник! Просто мръсник!
– Колко сте неадекватна! Сбогом!
Вечерта по боксерки той си готви макарони в кухнята, разсейвайки се от време на време от телевизора с нереално глупавите „риалити“. Спомня си как се е избъзикал с непознатото момиче и мисли за това, че да живееш сам е някак си спокойно и приятно.
А тя в най-хубавата си рокля пийва вино в модния клуб, слуша джаз и шепне:
– Е, и къде е този мръсник? Искам да му видя физиономията сега, а го няма.
Долен мръсник! Такава вечер провали!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.